VEILIGHEID

 

Speenkoord:

  • Gebruik het speenkoord alleen onder toezicht.
  • Het speenkoord mag niet meegegeven worden in bed of wieg.
  • Een speenkoord is geen speelgoed! Een speenkoord is een hulpmiddel om de speen niet kwijt te raken.
  • Het speenkoord altijd voor gebruik controleren. Controleer of alles nog goed vastzit. Door wrijving en beweging kan slijtage veroorzaakt worden. 

Waar let je op bij de aanschaf van een speenkoord?
Er zijn richtlijnen waar een deugdelijk speenkoord aan moet voldoen  De eisen waar een speenkoord aan moet voldoen staan omschreven in *NEN – norm 12586. Nen – norm 12586 geeft aan waar alle artikelen voor zuigelingen en peuters – Fopspeenhouders – Veiligheidseisen en beproevingsmethoden aan moeten voldoen.

Over speenkoorden zegt NEN – norm 12586 het volgende:
- Een fopspeenhouder of speenkoord mag maximaal een lengte hebben van 28cm;
- Het koord moet minimaal 2mm breed zijn;

 

Bijtring:

  • Gebruik de bijtringen onder toezicht van een volwassenen.
  • Controleer de bijtring voor -en na gebruik op loszittende delen, slijtage en barsten (in het hout).
  • Houten bijtringen mogen niet meer gebruikt worden zodra uw kind tandjes heeft.
  • De bijtringen mogen niet meegegeven worden in bed of wieg.

 

De houten kralen en ringen zijn van onbehandeld beukenhout. De silliconen kralen zijn 100% veilig gekeurd en zijn BPA-vrij, PVC-vrij, Lood-vrij en Ftalaat-vrij. 

Geef deze veiligheidsvoorschriften door aan vrienden, kennissen, familie en aan adressen waar jij je kind achterlaat zoals een kinderopvang, peuterschool of de gastouder.
Al onze speenkoorden voldoen aan deze criteria.

 

Tot slot
We adviseren om je kindje niet alleen te laten met de producten van Stuffbydeems
, maar altijd onder toezicht van een ouder of verzorger. Het zijn handgemaakte producten, gemaakt van kleine kralen die verstikking kunnen veroorzaken. Uiteraard worden de producten uitvoerig getest voor verzending. Stuffbydeems is niet aansprakelijk voor eventuele ongelukken die ontstaan bij het gebruik van onze producten. Controleer daarom het product voor en na gebruik op loszittende delen, slijtage en barsten(in het hout).

 

Stuffbydeems kan niet aansprakelijk worden gesteld voor ongelukken m.b.t. het gebruik van onze producten. Als ouder/verzorger bent u zelf verantwoordelijk voor de veiligheid van uw kind. Laat je baby nooit alleen met onze producten. Gebruik is geheel op eigen risico.